MDF MEVA

MEVA AHŞAP

MEVA AHŞAP PVC

PVC folija na mdf-u.

Proizvođač MEVA turska kompanija koja je i lider visokog sjaja na tržištu. Ploče su zaštićene folijom koja se skida nakon sklapanja i montaže. To je je jedna od prednosti jer je na taj način smanjena mogućnost oštećenja. Svaki dekor je jednostrano urađen u sjaju dok je druga/zadnja strana u bijeloj boji.

MEVA AHŞAP AKRIL

Fructas u svojoj ponudi ima ploče visokog sjaja nanešenog na MDF – nosač koji je po cijeni vrlo prihvatljiv za široki krug kupaca. Najnovija ponuda koju Fructas promovira jest ponuda Acryl visokog sjaja nanešenog na MDF ploče firme MEVA i koji doista ima odlike najvišeg sjaja s efektom „ogledala,“ gdje se doslovno sve oslikava na površini ploče.

Razlog tome je što se acrylna masa nanosi na MDF koji je daleko ravniji i manje porozan od iverice, te je samim tim i površina stabilnija i efekt sjaja je veći. Acryl ploče visokog sjaja se standarno obrađuju, režu i kantiraju bez ikakvih posebnih postupaka. Kantiranje se obavlja originalnim trakama visokog sjaja u dimenzijama 23/1, 23/1.3, 44/1 i 44/1.3.

MEVA AHŞAP ULTRA MAT

S obzirom da pratimo svjetske trendove uveli smo i ultra mat materijal. Mat površine predestavlaj suprotnost tj. kontrast Acryl visokom sjaju i daje potpuno suprotan efekat: nema refleksije svjetlosti, izuzetna mehanička svojstva bez packi, ogrebotina i tragova, jedinstven izgled.

Kao podloga se također koristi MDF jer je ravniji i manje porozan od iverice. Mat ploče se takođe obrađuju standardnim metodama